tisdag 23 april 2013

Sötpotatiskross

I påskas hittade jag ett recept i Icas tidning vårmat. Entrecote med Sötpotatiskross. Supergott! Idag testade jag med lax istället för kött. Gott det med:) Tror det här blir en storfavorit till grillat i sommar, hos oss vuxna iaf..

800g Sötpotatis el. bakpotatis
2 vitlöksklyftor
200g grillad paprika
1 citron
1 kruka bladpersilja
2 dl gräddfil
Flingsalt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C. Pensla en ugnssäker form med lite olja. Dela potatisen i halvor på längden. Lägg dem med snittytan  ner i formen. Baka potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
Skala och finhacka vitlöken. Ta upp paprikan ur oljan och skär den i grova bitar (spara oljan). Rivs det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan.
Gröp ur potatisen och lägg det på en stor skärbräda. Hacka ihop potatisen med vitlök, paprika, citronskal, ca 2msk olja från paprikan, gräddfil och persilja. Smaksätt med salt och peppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar